Haapsalu linnavalitsus võltsis loomakaitse seltsi küsitlustulemusi

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kodutute loomade varjupaik
Kodutute loomade varjupaik Foto: Raigo Pajula

Haapsalu linnavalitsus pani Eesti Loomakaitse Seltsi aasta kõige loomavaenulikuma teo küsitlusel püsti libahääletussüsteemi, millega anti tuhatkond valehäält, selgitas välja Kanal 2 saade «Radar».

Seetõttu otsustas Eesti Loomakaitse Selts aasta kõige loomavaenulikuma teo ümber nimetada ning tegelik 2014. aasta kõige loomavaenulikum tegu on Haapsalu linnavalitsuse tegevusetus Haapsalu loomade varjupaiga osas.

IT-ekspertide Peeter Marveti ja Indrek Vainu analüüsi põhjal selgus, et Haapsalu linnavalitsuse IP-aadressilt võltsiti 2014. aasta kõige loomavaenulikuma teo tiitlist pääsemiseks valimise hääletustulemusi tuhatkonna valehäälega.

Veebruari alguses kuulutas Eesti Loomakaitse Selts 14. aastat järjest välja kõige loomasõbralikuma ja -vaenulikuma teo. Sedapuhku pälvis sõbraliku teo tiitli liikumisraskustega koertele tasuta vankrite valmistamine MTÜ Jooksev Koer poolt ja vaenuliku teo tiilti Harjumaal Rummu külas peremehe poolt oma koerale Pätule kirvega selga löömine.

«Tänaseks on meil piisavalt tõendeid, et nimetada 2014. aasta kõige loomavaenulikum tegu ümber Haapsalu linnavalitsuse tegevusetuseks Haapsalu loomade varjupaiga osas, kus loomade elutingimused on olnud aastaid loomavaenulikud hoolimata loomakaitsjate ja kodanike korduvatest pöördumistest linnavalitsuse poole,» ütles Eesti Loomakaitse Seltsi hädajuhtumite juht Maaja Mäll.

Tema sõnul on siiamaani on raske uskuda, et üks linnavalitsus on selliseks häältega manipuleerimiseks võimeline.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles