Rõivas: ministrite vastutusalade jagamine oli õige otsus

Merike Teder
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Taavi Rõivas.
Taavi Rõivas. Foto: Mihkel Maripuu

Peaminister Taavi Rõivas hindas õigeks aastatagust otsust luua valitsusse juurde kaks ministrikohta ning andis nende ministrite tööle positiivse hinnangu.

«See, et me alustasime võimalusega, et valitsus otsustab vastavalt oma prioriteetidele ministrite vastutusalad, et need ei pea olema kivisse raiutud majade kaupa, ei pea olema argumendiks see, et alati on nii olnud - see on kindlasti positiivne,» ütles Rõivas valitsuse pressikonverentsil.

Aasta tagasi ametisse asunud koalitsioon jagas kaheks sotsiaalministri portfelli, luues sotsiaalkaitseministri ning tervise- ja tööministri ametikohad. Majandus- ja kommunikatsiooniministri ülesanded jagati majandus- ja taristuministri ning juurde loodud väliskaubandus- ja ettevõtlusministri ametikoha vahel. 

«Eks see esimene aasta on olnud sisseelamisaeg, ma usun, et järgmistel aastatel on võimalik veelgi täpsemalt neid vastutusalasid jagada,» märkis Rõivas.

«Kas järgmisel valitsuses saavad olema kriipsupealt samad ametikohad, on vara öelda. Pigem ma usun, et ka järgmisel valitsusel peaks olema võimalus adresseerida oma prioriteete ja vajadusel muudatusi teha,» lisas peaminister.

Väliskaubandus- ja ettevõtlusministri ametikohta pidas Rõivas praegugi väga oluliseks, sest see valdkond on majanduse mootoriks. 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles