Venemaa tahab kolida ÜRO Julgeolekunõukogu «neutraalsesse riiki»

Oliver Tiks
, reporter / toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
ÜRO Julgeolekunõukogu erakorraline nõupidamine konfliktist Gruusias.
ÜRO Julgeolekunõukogu erakorraline nõupidamine konfliktist Gruusias. Foto: AP / Scanpix

Moskvas seati täna kahtluse alla üle kuue aastakümne tegutsenud ÜRO Julgeolekunõukogu asukoht New Yorgis, kui üks välisministeeriumi ametnik märkis, et Gruusia teemal peetav arutelu peaks toimuma erapooletus riigis.

 

Vene Föderatsiooni välisministeeriumi pressiesindaja Andrei Nesterenko ütles ajakirjanikele, et kohtumisel peavad kohal olema ka esindajad kahest separatistlikust Gruusia provintsist Lõuna-Osseetiast ja Abhaasiast, mille iseseisvust Moskva on ametlikult tunnustanud, vahendas AFP.

«Tagamaks seda, et kohtumine toimuks tõesti nende osalusel, tuleks kaaluda ideed korraldada selline sessioon riigis, mis on neutraalsel positsioonil selles küsimuses,» märkis ametnik, kelle sõnul võiks alternatiivse paigana kõne alal tulla näiteks Šveitsi linn Genf.

Nesterenko lisas, et see küsimus on praegu «aktiivses ettevalmistamisstaadiumis». Moskva on varem süüdistanud Washingtoni poliitilistes mängudes asjaoluga, et ÜRO peakorter asub just Ameerika Ühendriikides.

USA välisministeeriumile heideti näiteks mullu aprillis ette seda, et riiki saabumiseks ei antud viisat Abhaasia separatistide välisministrile Sergei Šambale, kes olevat soovinud osaleda ühel maailmaorganisatsiooni kohtumisel. Washingtoni väitel võttis aga viimane ise viisataotluse tagasi.

 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles