Reivik ei näe enda tegevuses huvide konflikti

Urmas Seaver
, vanemtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
SA Vabaduse Monument juht Aivar Reivik.
SA Vabaduse Monument juht Aivar Reivik. Foto: Mihkel Maripuu

Sihtasutuse Vabaduse monument juht ja Volta suuromanik Aivar Reivik vastas täna kaitseministeeriumile, et Tšehhi firma ei telli võidusamba valgustust Voltalt ning ta ei näe enda tegevuses huvide konflikti.

«Tšehhi ettevõte San Souci s.r.o ei kasuta Vabadussõja võidusamba valgustuslahenduse väljatöötamiseks minu ega minu lähikondlastega seotud ettevõtet,» märkis Reivik kaitseministeeriumi kantslerile Lauri Allmannile saadetud kirjas.

Ta lisas, et Volta abistab valgustuslahenduse väljatöötamisel Võidusamba autoreid, tehes seda tasuta.

«Autorite abistamine parima valgustuslahenduse leidmisel ei tekita huvide konflikti, kuna AS Volta on andnud tehnilised võimalused autorite käsutusse, ega pretendeeri ka väljatöötatava lahenduse tarnijaks,» tõdes Reivik kirjas.

Samuti märkis ta, et Tšehhi firma on väljendanud soovi kasutada Voltas väljatöötatud LED prožektoreid Monaco meremessil ning lepingu sõlmimisel teavitab ta selles kohe ka ministeeriumi.

Postimees.ee´le ütles Reivik, et ei näe ka selles mingit huvide konflikti, kui San Souci telliks Voltalt meremessi jaoks prožektoreid. «Mina ei saa aru, kuidas saab Monaco meremessi ja võidusammast ühte patta panna,» lausus ta.

Kirjas Allmannile kinnitas Reivik veel, et tema ega tema lähikondlased ei ole pidanud läbirääkimisi võidusamba rajamiseks seotud tööde teostamiseks.

«Olen enda arvates täitnud minuga sõlmitud käsunduslepingut hoolsusega ning heas usus, võttes arvesse käsundiandja soove ja juhiseid, olen tegutsenud lojaalselt, käsundiandja jaoks parima kasuga ja vältides kahju teket,» lõpetas ta kirja.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles