Piloot Eiko Kivisik: lõplik otsus kokpiti lukustamise osas peaks jääma piloodikabiini sisse

Georgi Beltadze
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Germanwings
Germanwings Foto: SCANPIX

Smartlynxi piloot Eiko Kivisik rääkis «Ringvaates» Saksamaa lennukatastroofi taustal, et antud juhtumist hoolimata peaks lõplik otsus kokpiti ukse lukustamise osas jääma piloodikabiini sees olevale inimesele, sest tõenäosus, et kurjade kavatsustega inimene on sadade reisijate hulgas, on suurem kui sama tõenäosus kahe piloodi puhul.

Smartlynxi piloot usub, et turvalisem on variant, kus piloodikabiini ukse lukustamine käib lõplikult siiski seestpoolt, vahendas ERR Uudised.

«Minu isiklik hinnang on selline, et tõenäosus, et kokpitis sees on kurjade kavatsustega inimene, on ikkagi väga palju väiksem kui see, et kokpitist väljaspool on kurjade kavatsustega inimene, kes siis ähvardades või mis tahes muul moodusel saab väljastpoolt selle viimase õiguse,» leidis ta.

Smartlynxi piloodi arvates on kõige olulisem, et inimesed, kes ühel või teisel hetkel võivad sattuda kriisiolukorda nagu lennuki piloodid, oleksid väga hoolikalt valitud.

«Nii palju, kui on süsteeme ja turvaprotseduure, on kavalaid inimesi, kes kuidagi leiavad mooduse neist mööda või ümber hiilida,» tõdes Kivisik.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles