Airbaltic kehtestas lennuki kokpitis kaheinimesereegli

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Airbaltiku lennuk
Airbaltiku lennuk Foto: Mihkel Maripuu

Läti lennufirma Airbaltic otsustas neljapäeval seoses Germanwingsi lennuõnnetusega kehtestada oma lennukite kokpittides kaheinimesereegli.

Kui üks kahest piloodist lahkub lennu ajal kokpitist, peab mõni teine meeskonna liige teda seni asendama, nii et kokpitis viibiks kogu aeg kaks inimest, teatas Airbaltic.

Pärast Germanwingsi õnnetust teatasid lennufirmad, et ohutuse huvides ei tohiks tulevikus ühte inimest lennu ajal kokpitti jätta ja seda praegu arutatakse. Lennufirmad tahavad uue reegli seejärel viivitamatult kasutusele võtta ja seda teatasid näiteks Air Berlin ja Condor, vahendas Süddeutsche Zeitung.

Lisaks Saksa lennufirmadele teatasid ka näiteks Easyjet, Norwegian ja Air Canada niinimetatud "neljasilmareegli" kehtestamisest kokpitis.

Teisipäeval Barcelonast Düsseldorfi teel olnud Germanwingsi Airbus A320 hakkas Prantsuse Alpide kohal seletamatult laskuma ja põrkas vastu mäekülge. Kõik pardal olnud 150 inimest hukkusid.

Airbaltic lendab Tallinnast  Riiga ja Pariisi ning alustab mais lende ka Berliini ja Viini.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles