Koolijuhid saadetakse laia maailma teadmisi koguma

Meribel Sinikalda
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Koolitund. Pilt on illustratiivne.
Koolitund. Pilt on illustratiivne. Foto: Mihkel Maripuu

Vähemalt viiel Eesti koolidirektoril avaneb juba sel aastal Eesti koolijuhtide arenguprogrammi raames võimalus minna paariks kuuks välismaale uusi kogemusi omandama.

Käesoleva aasta jaanuaris sõlmiti kokkulepe Eesti Rotary Keskus, Tallinna ülikooli, Tartu ülikooli, Eesti Koolijuhtide Ühenduse ja haridus- ja teadusministeeriumi vahel. Riigi, erasektori ja ülikoolide kokkulepe annab võimaluse avardada Eesti koolijuhtide rahvusvahelist kompetentsi ja väärtustada neid kooliuuenduse eestvedajana.

Koolijuhtide arenguprogramm näeb ette, et koolijuhid sõidavad tutvuma eri riikide, näiteks Kanada, Singapuri ja Uus-Meremaa koolidesse tutvuma nende kogemustega 21. sajandi õpikäsitlusest. Esimene konkurss avatakse aprillis.

Eesti Rotary Keskus plaanib Haridusfondi lähema viie aasta jooksul panustada vähemalt 100 000 eurot. «Arenguprogrammi kandideerimine kuulutatakse välja lähikuudel ning koolitustegevus on kavas käivitada juba uuel õppeaastal,» selgitas Eesti Rotary Keskuse koordinaator Sirje Kallasvee.

Loodava arenguprogrammi juhtkomitee liige Tallinna ülikooli professor Mati Heidmets ütles, et üleilmastumine ja kiirelt arenev digimaailm on esile kutsunud kultuurinihke, mis vajab uut moodi õpikäsitlust. «Tuleviku haridus ja kool võiks selles hoovuses, millega paratamatult kaasa liigume, toimida juhendaja ja vaimse kompassina, mitte range tuupimise ja äraõppimise keskkonnana. Võtmeroll vajalikus kooliuuenemises on eelkõige koolijuhtidel,» sõnas Heidmets.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles