Mõned Savisaare tervisenäitajad on paranenud

Tiina Kaukvere
, Eesti uudiste päevatoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Edgar Savisaar.
Edgar Savisaar. Foto: Tairo Lutter

Ehkki eile haiglat külastanud Edgar Savisaare sõber ja Keskerakonna juhatuse liige Aadu Must ütles, et mõni tervisenäitaja on peale operatsiooni plahvatuslikult paranenud, siis Keskerakonna peasekretär Priit Toobal kinnitas, et suuri muutusi pole toimunud.

Aadu Must kinnitas, et külastas Tartu Ülikooli kliinikumis olevat Savisaart eile, mistõttu ei ole tal ülevaadet öö jooksul toimunud muudatustest. Samas kinnitas Must Postimehele, et peale operatsiooni on siiski näitajad paremaks muutunud, mõni ka plahvatuslikult. Ta ei soovinud täpsustada, milliste analüüside tulemused on paremaks muutunud.

Priit Toobali sõnul siiski praegu suuri muutusi Savisaare tervises ei ole. «Haigused võtavad aega – vahel ei muutu midagi nädalaid ja kuid.»

Praegu ei ole ka teada, millal Savisaar narkoosist äratatakse.

Toobal kinnitas, et kohe, kui suurem muutus toimub, siis antakse sellest lähedaste loal ka avalikkusele teada.

Viimati teatas Keskerakond kolmapäeval, et Edgar Savisaare lähedastega kohtunud arstide hinnangul on Savisaare seisund erakordselt raske, kuid mitte enam kriitiline.

Edgar Savisaar viibib endiselt intensiivravi osakonnas narkoosis ning tema elutegevust toetatakse.

Täiendavaid operatsioone ei ole ta kolmapäevase teate kohaselt vajanud, kuid kirurgid jälgivad tema seisundit tähelepanelikult.

Esmaspäeval aputeeriti Savisaarel jalg, sest selgus, et tal on jalavigastusest tingitud streptokokknakkus ja toksilise šoki sündroom.

Copy
Tagasi üles