Medvedev: CSTO mõistis hukka Gruusia agressiooni Lõuna-Osseetias

Jürgen Tamme
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Venemaa president Dmitri Medvedev, Kasahstani riigipea Nursultan Nazarbajev, Kõrgõzstani president Kurmanbek Bakijev, Valgevene riigipea Aleksandr Lukašenko ja Usbekistani president Islam Karimov.
Venemaa president Dmitri Medvedev, Kasahstani riigipea Nursultan Nazarbajev, Kõrgõzstani president Kurmanbek Bakijev, Valgevene riigipea Aleksandr Lukašenko ja Usbekistani president Islam Karimov. Foto: AFP / Scanpix

Venemaa presidendi Dmitri Medvedevi kinnitusel toetasid Kollektiivse Julgeoleku Lepingu Organisatsiooni CSTO viie liikmesriigi presidendid ühehäälselt Venemaa sõjalist operatsiooni Gruusias.

«CSTO riigipeade positsioon Gruusia Lõuna-Osseetia agressiooni osas oli solidaarne Venemaaga,» kinnitas Medvedev AFP-le.

«Liikmesriigid avaldasid sügavat muret Gruusia katse üle lahendada konflikt Lõuna-Osseetias vägivaldselt, mis viis paljude tsiviilisikute ja rahuvalvajate hukkumiseni,» lisas Medvedev.

Siiski ei tunnustanud endised kommunistlikud vabariigid separatistlike Abhaasia ja Lõuna-Osseetia iseseisvust.

CSTOsse kuuluvad Venemaa kõrval ka Valgevene, Armeenia, Kasahstan, Tadžikistan, ja Kõrgõzstan.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles