Helme: EKRE maine hakkab põhinema erakonna tegudel riigikogus

Meribel Sinikalda
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Täna lõunal toimus Viljandi maavalitsuses Eesti Konservatiivse Rahvaerakonna (EKRE) esimene volikogu pärast valimisi, kus arutati muuhulgas valimistulemusi ning protseduurilisi tegevusi aprillis toimuvaks kongressiks. 

«Suur osa volikogust läks valimistulemuste kokkuvõtte ja analüüsi peale. Üleüldiselt volikogu on tulemustega rahul. Olemasoleva ressursi ja võimaluste piires me võitsime sellise tulemuse nagu kõik lootsid,» kirjeldas EKRE aseesimees Martin Helme volikogu seisukohta. Teine tähtis teema oli tema sõnul 25. aprillil toimuva kongressi ettevalmistamine. 

Helme sõnul arutati ka sisulisi küsimusi ning jõuti järeldusele, et EKRE maine hakkab põhinema erakonna tegudel riigikogus. «Meediaskandaalid on ühe päeva asi, need tulevad ja lähevad ning ei murra meid,» ütles Helme. Erakonna seest tuleva kriitika kohta ütles aseesimees, et erakond põhineb maailmavaatel, mis on kirjas alusdokumentides ning kui inimesel tekib sellega lahkheli, siis lähevad nende teed varem või hiljem lahku. 

EKRE volikogu peab vajalikuks, et erakonna fraktsioon asuks parlamendis ellu viima neid programmilisi punkte, mis tooksid kaasa poliitilise süsteemi reformi. Soovitakse hääletusele viia eelnõud, mis kaotaksid või oluliselt kärbiksid parteide riiklikku rahastamist ning vähendaksid rahvasaadiku palka ja lisatasusid. Samuti tahetakse seadustada rahvahääletuse algatamise võimalus. 

Erakond võtab eesmärgiks seista vastu topeltkodakondsusele, viia ellu saadiku tagasikutsumismehhanism ning omavalitsuse valimisõiguse kehtestamise ainult kodanikele.

Volikogu mõistab, et kõige väiksemal fraktsioonil riigikogus on piiratud võimalused erakonna programmi elluviimiseks seadusandlikul tasandil, kuid fraktsioon saab poliitilisi konkurente sundida hääletusel ja aruteludel näitama selget meelsust nende poliitiliste reformide suhtes, millele andis mandaadi EKRE valijad.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles