Mediterrano Pescarino ehk vahemereline kalaburger

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mediterrano Pescarino ehk vahemereline kalaburger
Mediterrano Pescarino ehk vahemereline kalaburger Foto: toit ja trend

500 g nahata ja luudeta valge kala fileed
½ dl hakitud lehtpeterselli
½–¾ dl seedermänniseemneid
1 peeneks hakitud sibul
1¾ dl riivitud saia (purusta röstsaiaviilud köögikombainis)
1 dl riivitud Parmesani
1 lahti klopitud muna
2 sl nõrutatud väikesi kappareid
oliiviõli
burgerikukleid
segasalatit, tomatikastet või ketšupit, majoneesi + purustatud küüslauku + näpuotsatäis suhkrut + pisut sidrunimahla
 

Purusta köögikombainis kala (jäta mõned tükid siiski sisse), lisa petersell ja seedermänniseemned. Purusta veel pisut. Tõsta segu kaussi ning lisa sibul, saiapuru, muna, Parmesan ja kapparid. Maitsesta vajadusel soola-pipraga. Vormi u 12 pätsikest ja määri need õliga. Küpseta ahjus või grillil mõlemalt poolt, kuni kala küps. Pane grillitud kuklile salat, kotlet ja kaste.

Espresso-piimashake

¾ dl suhkrut
2 tl lahustuvat espressopulbrit (või valmista korralik espresso ¾ dl veest ja jahuta)
1 tl kakaopulbrit
1 liiter 0,5–1,5% (jääkülma!) piima (võid mõni aeg sügavkülmas hoida)
jääkuubikuid
½ tl vanillsuhkrut

Vahusta blenderis kõik ained kahes osas ja serveri kohe jääga.
 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles