Vegetarian Best ehk kikerherneburger pähklitega

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vegetarian Best ehk kikerherneburger pähklitega
Vegetarian Best ehk kikerherneburger pähklitega Foto: toit ja trend

4 pidulist

4 viilu täisterasaia (eemalda koorik ja purusta kombainis)
250 g soolata India pähkleid
1 lahti klopitud muna
¾ dl värsket koriandrit
3 sl magushaput tšillikastet
400 g külma veega loputatud ja nõrutatud kikerherneid, ube või läätsi
100 ml paksemat jogurtit või 10% hapukoort
pitaleiba või lavassi
salatilehti, tomativiile, riivjuustu, salatit, sibulaviile
 

Lisa purustatud saiale pähklid, muna, 1 sl tšillikastet, koriander, pisut soola ja pipart ning mikserda läbi. Tõsta juurde kikerherned või läätsed ning purusta kõik ühtlaseks massiks. Vormi käte vahel u 8 pätsikest ja aseta 20 minutiks külmikusse tahenema. Prae kotletid mõlemalt poolt kuldseks (5–6 minutit kummaltki poolelt) ja hoia fooliumi all soojas. Sega jogurt ülejäänud tšillikastmega. Tõsta grillitud saia vahele salatit, tomativiile, kotlet, sibulat, riivjuustu ja kastet. Serveeri kohe!

Mango-jogurtishake

500 ml jääkülma jogurtit
400 g nõrutatud mangokonservi
½ tl jahvatatud kardemoni
jääd ja mündilehti

Mikserda kõik läbi ja kaunista mündilehtedega.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles