Spice Girls ehk tšilline lihaburger

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Spice Girls ehk tšilline lihaburger
Spice Girls ehk tšilline lihaburger Foto: toit ja trend

4 paaris pidulist

1 kg veisehakkliha
(soovi korral võta 700 g liha, 1 hakitud väike suvikõrvits ja 1 dl hakitud röstpaprikat, 2 tl hakitud punet ja 1 sl tomatipastat)
1 hakitud suurem sibul
½ tl tšillihelbeid või 1/3 tl tšillipubrit või 1 hakitud tšillikaun (seemned eemaldatud)
1 muna
(soovi korral 1 dl külmutatud maisi)
1,5 dl riivitud röstsaia
1 tl Dijoni sinepit (kui kasutad vaid liha)
näpuotsatäis jahvatatud muskaati (vaid liha puhul)
õliga määritud ja grillitud suvikõrvitsaviile
3 sl riivitud Parmesani vm tugevamaitselist kõva juustu (vaid liha puhul)
väikseid ciabattasaiu
rukolat, kirsstomateid, majoneesi, röstitud paprikaviile
hummust (mikserda 1 purk loputatud ja nõrutatud kikerherneid + 2 purustatud küüslauguküünt + 3 sl sidrunimahla + 3–4 mündilehte + 100 g seesamisemneid + paras ports oliiviõli, et moodustuks määritav pasta) ja purustatud küüslauguga segatud majoneesi
Või valmista peotäiest basiilikust (1 küüslauguküünest), 1 dl India pähklitest ja 1dl seedermänniseemnetest õliga maitsev pesto
 

Sega liha, sibul, tšilli, saiapuru, sinep, juust ja muskaat. Maitsesta vajadusel soola-pipraga ning vormi 4 suurt kotletti. Lase 15–20 minutit külmikus taheneda. Prae kuumas õlis 4 minuti jagu mõlemalt poolt ja hoia 5 minutit fooliumi all. Määri saiale hummust ja lao sellele salatit, tomatit, suvikõrvitsat, kotlet, röstpaprikat ning portsuke majoneesi. Serveeri üks burks kahe peale.

Vanilli-piimakokteil

500 ml vanillijäätist
500 ml jääkülma piima
1 tl vanillsuhkrut
2 tl tuhksuhkrut

Mikserda kõik blenderis ühtlaseks ja serveeri kohe. Võid lisada vahustatud koort ja kokteilikirsse.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles