Budjet Fast ehk kokkuhoidlik ja kiire tuunikalaburger

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Budjet Fast ehk kokkuhoidlik ja kiire tuunikalaburger
Budjet Fast ehk kokkuhoidlik ja kiire tuunikalaburger Foto: toit ja trend

2 dl jasmiiniriisi (valmista pakendil oleva juhise järgi)
400 g nõrutatud ja kahvliga purustatud konserveeritud tuunikalatükke (omas mahlas; võid asendada tuunikalakonservi ka lõhekonserviga) või 350 g kanahakkliha
2 lahti klopitud muna
3 varretäit hakitud rohelist sibulat
1,5 dl saiapuru kotlettide veeretamiseks
½ dl taimeõli praadimiseks
¾ dl majoneesi + 1 sl magusat tšillikastet
seemnekukleid
salatilehti, apelsiniviile, värsket tilli
 

Sega keedetud riis, konservkala, munad ja sibul ühtlaseks. Maitsesta vajadusel pipraga. Vormi 8 kotletti ja veereta riivitud saias. Prae kotlette kuumas õlis mõlemalt poolt 3–4 minutit ning aseta köögipaberile. Sega tšillikaste ja majonees. Pane grillitud kukli vahele salat, kalapätsike, apelsiniviil, kaste ja tillioksad.

Pähkline piimashake

2 sl maapähklivõid (peanut butter)
2 sl maasika-või vaarikamoosi (võid asendada 2,5 dl värskete marjadega ja natukese lisasuhkruga)
3 dl piima
500 ml vanillijäätist

Mikserda kõik ühtlaseks ja serveeri näiteks jääga.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles