Seenesõbra pastaroog

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Seenesõbra pastaroog
Seenesõbra pastaroog Foto: toit ja trend

6 sl võid
2 keskmise suurusega punast sibulat, sentimeetristeks kuupideks lõigatud
500 g värskeid viilutatud seeni
soola ja värskelt jahvatatud musta pipart
1 väike peeneks hakitud sibul
1 rammus õhukeselt viilutatud küüslauguküüs
5 dl kanapuljongit (või 4 dl kanapuljongit ja 1 dl valget veini)
3 sl hakitud lehtpeterselli
u 2 dl pistaatsiapähkleid (kasuta soolata pistaatsiaid)
pool tl sidrunimahla
1 väike tšillikaun, seemned eemaldatud ja peeneks hakitud
500 g pastat
2 sl oliiviõli
serveerimiseks Parmesani
 

Kuumuta suuremas potis 4 sl võid ning prae madalal kuumusel punase sibula kuubikuid seni, kuni need on pehmed. Õngitse vahukulbiga praesibul taldrikule ootama. Jäta võimalikult palju võid pannile. Aja pann kuumemaks ning prae seeni u 10 minutit või kuni suurem osa seentest eralduvast vedelikust on aurustunud ning viilud pisut pruunistuma hakkavad. Lisa hakitud sibul ja küüslauguviilud, prae lisaks 1–2 minutit. Aseta praesibulad lisaks, vala peale puljong ning puista petersell. Kuumuta kaste keema ning hoia keskmisel kuumusel kuni 10 minutit. Pannil olevast vedelikust peaks alles jääma neljandik. Lisa ülejäänud 2 sl võid, pistaatsiad, sidrunimahl ja tšilli. Maitsesta kaste soola ja pipraga. Vahepeal keeda pasta pakendil oleva juhise järgi, nõruta sõelal, kuid säästa keeduveest u 1,5 dl. Lisa pasta kastmepotti koos alles jäetud keeduveega. Sega korralikult läbi ning serveeri juustuga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles