Prangli ainsat poodi ähvardab sulgemine

Raul Sulbi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Prangli pood.
Prangli pood. Foto: Küllike Rooväli / Postimees.

Viimasel ajal levivad Prangli saarel kuuldused saare ainsa poe sulgemisest, möödunud nädalal kogunes paarkümmend saare elanikku, et kinnitada üheskoos Viimsi vallale: Prangli poodi ei tohi kinni panna.

«Ega me ei tahagi kinni panna,» ütles Viimsi abivallavanem Endel Lepik, kes kehva ilma tõttu ise saarerahva koosolekule ei pääsenud, lisades, et kohalik kogukond ei mõista, et kõike ei tee kohalik omavalitsus, osasid asju reguleerib turg ja poepidamise initsiatiiv peab tulema kogukonna seest, kirjutas Harju Elu.

«Me ei saa ju võtta valla töötajate nimekirja Prangli poemüüja - poepidamine on eraäri,» sõnas Lepik, lisades, et teistes saartega omavalitsustes pole nii häid tingimusi, kui Viimsi vallas, poepidamiseks loodud.

Vald ostis poehoone 2006. aasta suvel ja andis tänasele poepidajale tasuta rendile, samuti tagab vald tasuta kaubaveo üle mere ning tasub 3000 krooni kuus kommunikatsioonikulusid. Vald on ka vahetanud kaupluse katuse ja poehoonet jõudumööda korrastanud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles