Politsei ei võta Haapsalu linnavalitsuse häälevõltsimist uurida

Merike Teder
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kodutute koerte varjupaika satub tihti omanike poolt väärkoheldud loomi. Foto on illustreeriv.
Kodutute koerte varjupaika satub tihti omanike poolt väärkoheldud loomi. Foto on illustreeriv. Foto: Liis Treimann

Politsei leiab, et meedias avaldatu põhjal on keeruline anda hinnangut Haapsalu linnavalitsuse katsele mõjutada kõige loomavaenulikuma teo internetihääletuse tulemust.

«Meedias avaldatu põhjal kriminaalkuriteo koosseisu ei ole,» ütles Lääne prefektuuri pressiesindaja Kaja Grak Lääne Elule pärast konsulteerimist küberkuritegude uurijate ja kohaliku politseiga.

Grak lisas, et politsei ei ole saanud ka kuriteoavaldust. Ta möönis, et meedias avaldatu võib anda alust algatada kriminaalmenetlus, aga praegune teave ei anna selleks põhjust.

Avalduse saab esitada igaüks, kes tunneb, et on saanud kannatada kas materiaalselt või moraalselt. Menetlust on alust algatada ka siis, kui keegi on saanud selle teoga hüvesid, täpsustas Grak.

Teisipäeval selgus telesaates «Radar», et Haapsalu linnavalitsuse IP-aadressilt anti loomakaitseseltsi internetihääletusel tuhatkond valehäält. Tuhande hääle abil pääses Haapsalu linnavalitsus kõige loomavaenulikuma teo hääletusel esikohast, linnavalitsuse arvutist antud hääled läksid kõik ühele teisele loomavaenuliku teo kandidaadile.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles