Türgi reisi vahendaja: juht võis manöövriga päästa bussitäie rahvast

Tiina Kaukvere
, Eesti uudiste päevatoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Türgis sattus õnnetusse buss eestlastega.
Türgis sattus õnnetusse buss eestlastega. Foto: Postimees

Eestlastele Türgi reisi müünud Cherry.ee tegevjuht Priit Tomp kinnitas, et on rääkinud umbes kümmekonna kliendiga, kelle kinnitusel otsustas juhitavuse kaotanud juht bussi ise kraavi suunata, kuna muidu oleks buss võinud mäest sõita.

Cherry tegevjuht Priit Tomp kinnitas, et eestlased ostsid Türgi reisi Cherry.ee kaudu. «Meie vahendasime reisid, kuid reisi korraldas Wow Travel, küll aga me teeme enda poolt kõik ja hoiame selgelt kätt pulsil,» ütles Tomp.

Ta rääkis, et alates eilsest on eestlastele helistatud ning uuritud, millist informatsiooni või abi nad vajavad.

Tomp rääkis, et bussis olnud eestlased on ise rääkinud, et bussijuht oli halbade ilmastikuolude tõttu sõitnud hoopis väga ettevaatlikult. Sadas vihma ja tee oli libe. Samas hakkas kaljunukist teele langema kivisid ja buss hakkas vibama. «Bussijuhi otsus oli keerata paremale poole kraavi, sest vasakul oli kuristik ja tühjus. See tähendab, et juht võis päästa terve bussitäie inimelusid,» vahendas Tomp inimeste muljeid.

Samas toonitas ta, et tegemist on esialgse infoga ja politsei uurib õnnetust.

Reisi korraldas Saksa ettevõte WOW Travel, mis on Tom-Traveli tütarfirma.

«Praeguste plaanide kohaselt inimesed saabuvad tagasi vanade plaanide kohaselt ja lennuplaanides otseselt muudatusi ei toimu,» kinnitas Tomp.

Seda, kas hukkunu oli reisil üksi või kaaslasega, Tomp ei teadnud.

Enamik haiglast välja saanud

«Reisikindlustuse tegi igaüks ise ja firmadega on kontakti võetud. Seda, kas kõik olid kindlustatud, hetkel ma ei tea. Siiamaani tundub, et kõik on kindlustusega korras,» lisas Tomp.

Välisministeeriumi kinnitusel jõuab täna Eesti saatkonna konsul Ankarast Antalyasse, et kohtuda õnnetusse sattunud Eesti kodanikega ning nõustada ja aidata neil suhelda kohalike ametivõimude ning haigla personaliga.

Välisministeeriumile teadaolevalt sai enamik Eesti kodanikke, kes viidi õnnetuse järgselt haiglasse tervisekontrolli, täna keskpäeval haiglast välja. Samas viibivad mõned õnnetuses viga saanud Eesti kodanikud veel kahes haiglas, kuid eluohtlikke vigastusi neil ei ole.

Juhtunud õnnetuse põhjuste väljaselgitamisega tegeleb Türgi politsei.

Eile, 29. märtsil juhtus Antalyasse teel olnud Wow turismigrupi bussiga Manavgat linna läheduses õnnetus, mille tagajärjel hukkus üks Eesti kodanik. Bussis viibis 24 reisijat, kellest 22 olid Eesti kodanikud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles