Nestor: mingit sisulist põhjust palka tõsta pole

Veiko Pesur
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sotsiaaldemokraat Eiki Nestor
Sotsiaaldemokraat Eiki Nestor Foto: Peeter Langovits

Riigikogu Sotsiaaldemokraatliku erakonna fraktsiooni esimees Eiki Nestor ütles, et tippametnike palgad tuleks kehtestada neljaks aastaks sõltumatute ekspertide ettepanekul.


«Sotsiaaldemokraatide seisukoht ei ole muutunud. Kõrgemate riigiametnike palganumbrid tuleb kehtestada neljaks aastaks ja ettepaneku selle suuruse kohta võiks riigikogule teha sõltumatutest ning tunnustatud asjatundjatest koosnev komisjon. Kui meie ettepanek oleks seadusesse kirjutatud, ei oleks nüüd ennem valimisi tarvis selle teemaga tegeleda,» rääkis Nestor.

Tema sõnul oleks täiesti loogiline, et külmunud palkadega riigis oleks ka kõrgemate riigiametnike palk külmutatud. «Aga kuna üks saadikurühm oli sellele mõttele resoluutselt vastu, siis seaduseks see ei saanud.»

Nestor märkis, et kuigi uus seadus on parem kui varasem korrutamine, siis selgusid ka tema vead veel varem, kui selle alusel riigiametnikele palka maksti. «Nii et meie eelistus oleks seadust ülalmainitud kujul muuta ja kui sellele vastu ollakse, siis ei jäägi midagi muud üle, kui seaduse jõustumist edasi lükata. Mingit sisulist põhjust ju palka tõsta pole,» nentis Nestor.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles