Politsei kehtestas toimetuse ähvardajale kodust lahkumise keelu

Andres Einmann
, ajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: AFP / Scanpix

Politsei määras eelmise nädala lõpus ajakirjatoimetust vägivallaga ähvardanud mehele elukohast lahkumise keelu.

Elukohast lahkumise keeld tähendab seda, et inimene tohib lahkuda oma elukohast kuni kolmeks ööpäevaks. Pikemaks ajaks kodust lahkumiseks tuleb taotleda menetleja luba.

Lääne ringkonnaprokuratuuri pressiesindaja Annely Erm ütles Postimehele, et toimetust ähvardanud mehe teo motiividest ei saa praegu veel avalikult rääkida.

Politsei pidas reedel ennelõunal Raplamaal Järvakandis kinni mehe, kes helistas sama päeva hommikul Tallinnas asuvasse ajakirjatoimetusse ja ähvardas sealseid töötajaid vägivallaga.

Politsei tegi kiirelt kindlaks võimaliku helistaja isiku ja asukoha ning kella 11 ajal pidasid politseinikud 45-aastase mehe Järvakandis kahtlustatavana kinni, teatas Lääne ringkonnaprokuratuur.

Varemgi ähvarduste tõttu politsei tähelepanu all olnud mees viidi Rapla politseijaoskonda.

Lääne prefektuuri kriminaalbüroo juht Nils Sempelsoni sõnul ei olnud selle juhtumi puhul küll vahetut ohtu kirjastuse töötajatele, kuid politsei jaoks on siiski tegemist kiiret sekkumist vajava sündmusega.

«Kirjastuse inimesed tegid häirekeskust teavitades ainuõige otsuse ning politsei sai juhtumi infot kiiresti kontrollida ja helistaja kindlaks teha,» ütles Sempelson.

Pärnu maakohtu Rapla kohtumaja on meest 2011. aastal analoogse teo eest karistanud.

Juhtunu kohta alustati kriminaalmenetlust karistusseadustiku paragrahvi alusel, mis käsitleb ähvardamist. Kohtus süüdimõistmise korral karistatakse sellise teo eest rahalise karistuse või kuni üheaastase vangistusega. Eeluurimist juhib Lääne ringkonnaprokuratuur.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles