Fotod: õiguskantsler Ülle Madise andis ametivande

Merike Teder
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Õiguskantsler Ülle Madise andis täna ametisse astumiseks riigikogu ees ametivande. 

«Tõotan jääda ustavaks Eesti rahvale, Eesti Vabariigile ja tema põhiseaduslikule korrale ning oma südametunnistuse järgi, kooskõlas Eesti Vabariigi põhiseaduse ja seadustega, täita erapooletult kõiki neid kohustusi, milleks amet mind kohustab,» lausus Madise. Seejärel allkirjastas ta vande.

Uue õiguskantsleri nimetamiseks tegi riigikogule mullu detsembris ettepaneku president Toomas Hendrik Ilves, kelle sõnul on Madise väga tugeva akadeemilise tausta ja pikaaegse riigihalduse kogemusega noorema põlvkonna jurist.

Madise on töötanud õigusloome alal justiitsministeeriumis ja riigikogu põhiseaduskomisjonis, peakontrolörina riigikontrollis ja nõustanud õigusalaselt presidenti ning on kõigis neis ametites tegelenud süvitsi põhiseaduslikkuse järelevalve ja põhiõiguste kaitse probleemidega.

Madise on osalenud kõigi Eesti põhiseaduse kommenteeritud väljaannete koostamisel ning juhtinud neist viimase, 2012. aasta väljaande toimetuse kolleegiumi.

Eelmise õiguskantsleri Indrek Tederi seitsmeaastane ametiaeg lõppes 9. märtsil.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles