Galerii: läbi Ida-Euroopa Saksamaale sõitnud USA soomukid jõuavad lõpusirgele

Georgi Beltadze
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Läbi Ida-Euroopa Saksamaal asuvasse kodubaasi tagasi sõitnud USA soomukid jõuavad viimaks lõpusirgele.

USA sõjaväekolonn, selja taga Baltimaad ning Poola, kus saadi sooja vastuvõtu osaliseks, jõudis eile oma rännakuga Tšehhi pinnale.

Enne sõjaväetehnika saabumist Tšehhi, korraldati sotsiaalmeedia ning Vene-meelsete meediakanalite vahendusel kampaania USA militaartehnika  läbisõidu vastu: aktivistid mõistsid rännaku hukka ning kutsusid üles tõkestama kolonni. Sellest hoolimata oli tänavapildil rohkem USA üksuste tervitajaid kui neid, kes vastustasid seda, vahendas International Business Times.

Operatsiooni Dragoon Ride (Traguni Ratsasõit) raames alustasid üle-eelmisel nädalal Baltimaades ning Poolas oma rotatsiooni lõpetanud 2. ratsaväerügemendi 3. eskadroni maaväeüksused tagasisõitu Saksmaale. Soomuskolonn tegi ka mitmes tee peale ettejäävas linnas peatusi, et kohalikel oleks võimalus oma silmaga näha USA vägede kohalolekut.

USA armee Euroopa ja NATO maavägede komandör kindralleitnant Frederick Hodges'i sõnul oli tema eestvedamisel kavandatud ettevõtmine «osaliselt PR-üritus, osaliselt õppus ning osaliselt jõudemonstratsioon Venemaa suunas», vahendas New York Times.

2. ratsaväerügemendi 3. eskadron, mis kannab hüüdnime Tragunid, on soomustransportööre Stryker kasutav Ameerika Ühendriikide Euroopa väejuhatuse alluvusse kuuluv mehhaniseeritud jalaväeüksus, mis alaliselt paikneb Saksamaal Vilseckis. 2. ratsaväerügement on moodustatud 1836. aastal ning on lisaks Afganistani ja Iraagi operatsioonidele osalenud ka Esimeses ja Teises maailmasõjas ning Ameerika Ühendriikide kodusõjas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles