Eesti ja Läti uued venekeelsed telekanalid plaanivad koostööd

Georgi Beltadze
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Margus Allikmaa
Margus Allikmaa Foto: Mihkel Mariupuu / Postimees

Eesti Rahvusringhääling ja Läti avalik-õiguslik televisioon sõlmisid täna koostöökokkuleppe mõlemas riigis loodavate venekeelsete telekanalite ühiseks arendamiseks. Kumbki telekanal jääb oma programmivalikutes sõltumatuks ja kohaliku elu keskseks, kuid valdkondades, kus koostöö annab ladusama tulemuse ja kokkuhoiu, soovitakse leida kokkupuutepunkte.

 

«On täiesti selge, et Venemaalt lähtuv ning venekeelse meedia poolt loodav infoväli Eestis, Lätis ning teisteski Ida- ja Kesk - Euroopa riikides vajab tasakaalustamist,» ütles ERRi juhatuse esimees Margus Allikmaa. 

«Venekeelne elanikkond neis riikides väärib palju mitmekesisemat ja erinevatele allikatele tuginevat kvaliteetset ajakirjandust, aga näiteks ka ka kohaliku eluga kordi enam kontaktis olevaid telesaateid. Eesti on otsustanud avada oma venekeelse telekanali ja sama plaanitakse ka Lätis. Kuna Eesti ja Läti avalik-õiguslike ringhäälinguorganisatsioonide eesmärgid on ühised, on igasugune koostöö, mis aitab parandada venekeelse infovälja kvaliteeti, õigustatud ja põhjendatud,» rääkis Allikmaa.

ERR-i meediasuhete juhi sõnul annab koostöökokkulepe kahe riigi venekeelsetele telekanalitele hea võimaluse saadete ja filmide vahetuseks, töötajate koolituseks ja kanalite turundustegevuseks.

ERRi venekeelne telekanal avaneb tänavu septembri lõpus. Läti avalik-õiguslikus televisioonis käivitatakse venekeelne telekanal praeguste plaanide järgi tuleval aastal.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles