Repliik: poliitik kohtupingis

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Priit Rajalo.
Priit Rajalo. Foto: Mihkel Maripuu / Postimees

Kes ei mäletaks kümne miljoni dollari afääri, kus raha kadumise uurimises oli kahtlustatavana kohtu all endine Eesti Panga president Siim Kallas, kes kõigis kohtuinstantsides õigeks mõisteti. Paljudel meenub ehk endine keskkonnaminister Heiki Kranich, kes samuti oli ametiseisundi kuritarvitamise ja pangaraha riisumise kahtlusega kohtukulli ees ja temagi väljus protsessist õige mehena. Kohtu otsustes ei saa kahelda, ent rahva silmis on neil meestel jätkuvalt plekk küljes. Kus suitsu, seal tuld, teab vanarahvas öelda.

Kõrged ametnikud-poliitikategelased kohtu ees pole just igapäevane nähtus. Seepärast oli reedene päev, kus kohtus oli suures summas pistise nõudmises süüdistatav endine keskkonnaminister, riigikogulane Villu Reiljan, erilise tähelepanu all. Mõistagi ei tunnistanud poliitik oma süüd.

Kui portfelli kaotanud kaitseminister Margus Hansoni rahatrahv välja arvata, on kõrged riigitegelased üldjuhul kohtusaalist väljunud puhaste paberitega. Huvitav, kas seekord on seal ka tuld, kus on suitsu?

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles