Reporter.ee: Paikuse lapsed peavad koolis kütteõli haisu taluma

Erik Henno
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Paikuse põhikooli enam kui 400 õpilast peavad koolis taluma läheduses asuvast katlamajast tulevat kütteõlihaisu.

Ebameeldiv hais ei tervita õpilasi ainult kooliõuel, see trügib ventilatsiooni kaudu ka siseruumidesse, vahendas Reporter.ee videolõik.

Kogu Paikuse vallale soojust andva katlamaja kütteõli mahutid asuvad koolimajast ligi 100 meetrit eemal.

«Kui hommikul tuleme kooli, siis esimese asjana võtab meid koolimaja juures vastu masuudilõhn,» kirjeldas õpetaja Kadri Jõgi. «Akent me iga päev lahti teha ei saa, sest see hais on niivõrd ebameeldiv.»

Peavalu tekitavatest lõhnadest on kooli direktor teinud juttu ka katlamaja operaatori SW Energiaga. Kooli juhtkonna taotlus laadida kütteõli peale koolitunde pole teoks saanud, sest kütusetarnijad arvestavad oma töögraafikuga, vahendas uudistesaade. Nii juhtub sageli, et auto just varahommikul põhikooli kõrval asuvaid mahuteid täitma hakkab.

«Sügisel on kõige kriitilisem aeg, kus me varume ära teatud varu,» rääkis Tarmo Saarts SW Energiast. «Nii, kui tehasest saame, toome ta ära, siis me ei saa valida seda aega.»

Nii kooliõpilaste kui ka Paikuse elanike mure on jõudnud ka Paikuse vallamajja.

Koolimajas on kohal käinud ka tervisekaitseinspektsioon, mille ametnikud panid kirja, et õhusaaste elemente on lubatust tunduvalt rohkem.

SW Energia lubab kütteõli haisust kooliõue puhtaks saada järgmise aasta sügiseks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles