Madison: kui ma poleks riigikogus, siis ei oleks ka väärteomenetlust ega rahatrahvi

Toomas Randlo
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Eesti Konservatiivse Rahvaerakonna liige Jaak Madison ütles «Postimehe Päevaintervjuus», et tema hinnangul poleks teda nutitelefoni omastamise eest väärteo korras karistatud, kui teda poleks parlamenti valitud ning viimased skandaalid tema ümber on rünnakud EKRE maine kahjustamiseks.

«Nagu viimaste meediarünnakute puhul, siis need ei juhtu tühja koha pealt. Ma arvan, et kui ma poleks valituks osutunud, siis poleks mul ka väärteomenetlust ja rahatrahvi. Neli kuud oli vaikus ja mingit menetlust polnud, siis mõni päev pärast valimisi hakkas asi hargnema,» selgitas riigikogu noorim liige.

Ta ütles aga, et ei väida nagu üritaks politsei tema mainet kahjustada. «Kui ma ütleks kellegi suunas tõrva ja tuld, siis on see [korraldatud] poliitiliselt kallutatud jõudude poolt. Viimane rünnak (fašismiteemaline blogipostitus – toim) ei tekitanud mingit vastukaja europarlamendi valimiste ajal ega kohaliku omavalitsuse valimiste ajal, kui osutusin valituks vallavolikokku. Siis oli vaikus.»

Hiljem teema juurde tagasi pöördudes lisas ta: «Ma ei arva, et politsei on kallutatud. Pean silmas seda, et teatud oponendid osutasid tähelepanu antud asjaolule.»

Küsimusele, kes on ründajad, vastas ta: «Mul pole paberil fakte ette anda seega ma ei hakka, seega ma ei hakka esitama laimu kellegi suunas. Ma ei hakka laskuma konkurentide tasemele.»

«Tekitatud on suur skandaal. Muidugi ma kahetsen tolleaegset käitumist. Teadmatusest läksin vastuollu paragrahviga ja seda ka kohe politseile tunnistasin, et kui eksisin, siis loomulikult annan selle asja ära. Ma pole midagi tahtlikult võtnud ega tahtnud omakasu saada.»

Madison viitas, et EKRE vastu korraldatud skandaalide taga on Ekspress Grupp, mis tema hinnangul pole kajastanud teemasid erapooletult. «Need suhted, kuhu pearõhk pannakse, on paigast ära. Kas tegeleme rünnakute ülespuhumisega ja n-ö pesamunade psühholoogilise kallutamisega samal ajal kui kolmandik riigikogulastest on endised kompartei liikmed ja endine peaminister ajas tudengeid laiali koertega.»

Madisoni hinnangul võidi teda sihtmärgiks võtta, sest loodeti, et kõige noorem liige murdub ja fraktsioon lõhestub. «See on kõik oletus. Kui sellised eesmärgid peaksid tõele vastama, siis kurvastuseks pean ütlema, et ei murdu, vaid nahk läheb paksemaks.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles