Tartu Ülikool kõrvaldas füüsika instituudi inseneri õppetööst

Helen Mihelson
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Elmo Riig / Sakala

Tartu Ülikooli füüsika instituut otsustas täna Postimehes avalikustatud juhtumi valguses eemaldada kahtlustusega töötaja õppetööst. Ülikool on alustanud uurimist ning tegeleb asjaolude väljaselgitamisega.

TÜ füüsika instituudi direktori Jaak Kikase sõnul on tegemist äärmiselt kahetsusväärse juhtumiga, millesse ülikool suhtub täie tõsidusega. Seetõttu on juhtumis selguse saamiseni instituudi insener õppetööst eemaldatud ning temalt on võetud ka õigused ülikooli infosüsteemidesse ja andmebaasidesse sisenemiseks, et hoida ära võimalikud kuritarvitamised, teatas ülikooli pressiesindaja.

Ülikool on asunud juhtumit uurima. Esmalt küsitakse kõnealuselt töötajalt selgitust toimunu kohta ning edasisi meetmeid rakendatakse vastavalt seadustele.

Ülikool palub vabandust kõikidelt osapooltelt, keda antud teema puudutab ning teeb kõik vajaliku, et juhtumis selgust tuua.

Postimees kirjutas täna valenime taha varjunud mehest, kes pakkus tuntud kuulutusteportaalis pealtnäha tavalist konsultatsiooni riigieksamiks valmistumisel. Tavalisest konsultatsioonist oli asi aga kaugel – paremat eksamitulemust ei pidanudki saavutama õppimisega, vaid võltsimisega. Tasuda sai vaid intiimteenustega.

Pärast ajakirjandusliku eksperimendi raames tehtud kaht kohtumist ja uurimistööd internetis selgus, et mees on päriselus Fred, IT-ettevõtja ja Tartu Ülikooli teadur. 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles