Oma väikest last purjuspäi autoga sõidutanud ema sai karistada

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Illustreeriv foto.
Illustreeriv foto. Foto: Tairo Lutter / SL Õhtuleht

Harju maakohus karistas tingimisi vangistusega naist, kes tarvitas alkoholi, pani seejärel oma väikese lapse autosse, istus rooli ning sõitis vastu puud.

Kohus karistas 35-aastast Liinat lapse ohtu asetamise eest kokkuleppemenetluses üheaastase tingimisi vangistusega, mida ei pöörata täitmisele, kui ta ei pane kolmeaastase katseaja jooksul toime uut kuritegu. Sundraha ja menetluskuludena peab ta riigile tasuma 657 eurot.

Põhja ringkonnaprokuratuuri süüdistuse kohaselt tarvitas Liina eelmise aasta 23. veebruari õhtul 32-protsendilise kangusega alkohoolset jooki Bacardi Razz. Kella 20.15 paiku oli ta ära joonud umbes kolmveerand pudelit alkoholi, kuid pani sellest hoolimata oma üheaastase tütre autosse ning segas endale ka alkoholist koos Coca-Colaga kokteili sõidu peale kaasa. Sejärel asus naine autot juhtima. Kell 20.30 paiku kaotas Liina Rahula-Saku tee esimesel kilomeetril auto üle kontrolli ning sõitis teelt välja vastu puud.

«Tõendid kinnitavad, et naine juhtis autot pärast alkoholi tarvitamist, rikkudes sellega liiklusseadust. Tal tuvastatud joove jäi niiöelda kriminaalse joobe piiri ehk 1,5 promilli lähedale,» selgitas Põhja ringkonnaprokurör Saskia Kask.

«Avarii tagajärjed olid väga rasked ja naine ise vajas erakorralist arstiabi, kuid õnneks tema üheaastase lapsega midagi ei juhtunud. Tegemist on niinimetatud ohudeliktiga – asudes alkoholi tarvitanuna sõiduautot juhtima, pani naine oma lapse eluohtlikku või tema tervist raskelt kahjustada võivasse olukorda,» lisas Kask.

Selgus, et naine soovis sõita Pärnu poole, kuid õige pea pärast sõidu alustamist tegi avarii.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles