«Teadmata kadunud» mees: miks mind üldse otsiti?

Tiina Kaukvere
, Eesti uudiste päevatoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Politsei otsis Vambolat.
Politsei otsis Vambolat. Foto: Lääne prefektuur

Eile pöördus Saarte Hääle toimetusse Vambola Sirkel, kes oli häiritud sellest, et mõnda aega tagasi politsei teda avalikkuse kaudu taga otsis.

Mehe enda sõnul külastas ta hoopis oma Tallinnas elavat vanemat õde ning õe juurest tagasi tulles sai ta laeva peal teada, et teda taga otsitakse.

Kuressaare politseijaoskonna piirkonnapolitseiniku Žanna Kreštšenko sõnul pöördusid politsei poole 26. märtsil mehe naabrid, kes märkasid, et naabri postkast on ajalehti täis ja naabrit ennast ei ole ka juba mõnda aega liikumas nähtud, kirjutab Saarte Hääl. Politseile teatati, et üksi elavat meest nähti naabrite sõnul kodu juures viimati 19. märtsil.

«Kuna mehe asukoht oli teadmata ja temaga ei olnud võimalik kontakti saada, siis paluti politsei abi tema asukoha kindlakstegemiseks,» selgitas Kreštsenko, kelle sõnul politsei kontrollis mehe elukohta ja selgus, et seal teda ei viibi.

«Kui politseil oma tegevusega ei õnnestu kiiresti inimese asukohta kindlaks teha, siis on tavapärane, et pöördume meedia vahendusel avalikkuse poole,» ütles Kreštsenko lisades, et ka sel korral oli sellest abi, sest tähelepanelikud inimesed teavitasid politseid mõne tunni jooksul mehe võimalikust asukohast.

Ta lisas, et ei saa kohustada kedagi küll naabritega suhtlema, kuid siiski on hea, kui on olemas kontakt.

«See on tore, kui üksteisest hoolivad ka need inimesed, kes ei ole omavahel suguluses,» märkis ta, tähendades samas, et  üksi elaval inimesel võiks võimalusel olemas olla mobiiltelefon.

Lääne prefektuuri pressiesindaja Kaja Grak kinnitas, et sellised juhtumid ei ole väga sagedased.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles