Afganistani valimisi ähvardab vägivallalaine

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
USA sõdur Kandaharis patrullis.
USA sõdur Kandaharis patrullis. Foto: Reuters/ScanPix

Talibani võitlejad tapsid eile Afganistanis laupäeval toimuvate valimiste eel kaks valimiste ametnikku.

Rünnak leidis aset Afganistani põhjapoolses Balkhi provintsis üleeile hommikul, kinnitas provintsi pressiesindaja Munir Ahmmad Farhad, vahendab CNN.

Nüüdseks on Afganistani iseseisva valimiskomisjoni teatel tapetud juba 21 kampaaniate töötajaid ja valimiste ametnikku. Lisaks on veel 26 inimest haavatud.

Taliban ähvardas laupäevastel valimiste ajal rünnata valimisjaoskondasid. Turvalisus on valimiskomisjonide suurimaks mureks.

6835st valimisjaoskonnast on juba eelnevalt nigela turvalisuse tõttu suletud 1030.

Vaid üheksas provintsis 34st on kõik jaoskonnad laupäeval täielikult avatud.

Afganistani siseministri teatel on laupäeval valimistega ametis 52 000 politseinikku, sõdurit ja julgeolekuohvitseri. Lisaks täiendavad Afganistani jõude NATO liitlasväed.

«Iga afgaani hääl neil valimistel on ideaalne avaldus Talibani vastu,» sõnas liitlasvägede pressiesindaja, brigaadikindral Josef Blotz eilsel pressikonverentsil. «Iga kord, kui keegi hääletab valimisjaoskonnas, kaotab Taliban.»

Neljapäeval hoiatas Kabulis asuv USA saatkond, et valimisi võib tabada vägivallalaine.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles