Tagalapataljoni ajateenijad harjutavad laskelaagris

Georgi Beltadze
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ajateenija kaitseväe õppusel. Foto on illustratiivne.
Ajateenija kaitseväe õppusel. Foto on illustratiivne. Foto: Margus Kägu/Eesti Kaitsevägi

1. jalaväebrigaadi tagalapataljoni ligi üheksakümmend ajateenijat lõpetavad Sirgalas viiepäevase laskelaagri, mille eesmärk on õpetada neid tegutsema lahinguolukorras jao ja rühma koosseisus.

«Siin laagris vormime ajateenijatest ühtsed allüksused ning võimaldame neil oma teenistusrelvi paremini tundma õppida. Nii näiteks saavad tankitõrjemeeskonnad Sirgalas võimaluse sihtmärkide tabamisel kasutada täiskaliibrilist laskemoona,» ütles tagalapataljoni ülem kolonelleitnant Kalmer Kruus.

Juuli- ja oktoobrikutsega teenistusse saabunud 1.  jalaväebrigaadi tagalapataljoni ajateenijad lasevad laskelaagris kõikidest pataljoni relvastuses olevatest relvadest, lisaks 84mm tankitõrje ranaadiheitjale Garl Gustav ja 5,56mm automaatrelvale Galil tulistavad nad ka 9mm-kaliibriga püstolist H&K USP ning 7,62mm kergekuulipildujast KSP. Samuti harjutavad tagalapataljoni kaitseväelased käsigranaadi heitmist.

Laskelaagris osalevad ajateenijad ja neid juhendavad kaitseväelased naasevad Tapa linnakusse homme pärast rünnakuharjutuse lõppu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles