Sisserändavad välismaalased õpivad innukalt eesti keelt

Merike Teder
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Õpetaja Ly Leedu koos oma keeleõpilastega
Õpetaja Ly Leedu koos oma keeleõpilastega Foto: Multilingua

Eesti keele õppimine on Eestisse elama asunud välismaalaste seas väga populaarne ning kasvab juba pikka aega märkimisväärselt, ütles Multilingua keelekeskuse juhataja Malle Nei.

Keskuse eesti keele kursustel õpib inimesi kõikidest maailmajagudest,  õppija rahvusest sõltumata on väga nõutud kursused eriti inglise keele baasil.

«Sisserändajad on innukad keeleõppijad just seetõttu, et peavad kohaliku elu mõistmiseks keeleoskust hädavajalikuks,» ütles Multilingua keelekeskuse juhataja Malle Nei. 

«Väga populaarsed on just inglise keele baasil toimuvad eesti keele kursused, kuid ka vene keele baasil õpitakse hea meelega,» märkis Malle Nei. «Kõikvõimalikest maailma kohtadest pärit keeleõppijad on tulnud Eestisse õppima, töötama või on toonud neid siia armastus. Põhjuseid on erinevaid, kuid meie kogemuse järgi on Eesti päris atraktiivne kodumaa – niisama naljalt keegi eesti keelt õppima ei hakkaks. Selleks on vaja väga pikaajalist nägemust.»

«Vene keele baasil satub eesti keelt õppima teistsugune huviline: edukas juht, kellel on Eestis ärihuvid ning kes tahab saada eesti keele selgeks hästi ruttu,» rääkis Multilingua keelekeskuse eesti keele õpetaja Ly Leedu. «Sellised õppijad eelistavad individuaaltunde ning õpivad keelt mõne kuu ja väga intensiivselt – mõnikord 30 tundi kuus või rohkemgi. See on väga efektiivne õppevorm ning üldjuhul on eesti keel kiiresti suus.»

«Meie lähtume põhimõttest, et keel on suhtlusvahend – kursusel käinu jaoks on oluline, et ta oskaks pärast selle lõpetamist eesti keeles suhelda,» ütles Ly Leedu. «Inimesed, keda toob Eestisse armastus, on tihti valiku ees, kas loobuda sügavamast suhtlemisest oma elukaaslase pere ja sõpradega ning kohaliku kogukonnaga või hakata õppima eesti keelt. Nende huvi Eesti vastu on suur ning ei puuduta ainult keelt: ka kultuurist ja traditsioonidest räägime palju ning läbi selle õpivad nad paremini ka kohalikku keelt.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles