Mõrvale kihutamise katses süüdistatav naine saadeti kohtu alla

Merike Teder
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Veel ei ole teada, millal kohus asja arutama hakkab.
Veel ei ole teada, millal kohus asja arutama hakkab. Foto: Sille Annuk

Lääne Ringkonnaprokuratuur saatis üldmenetluses kohtusse kriminaalasja, milles 57-aastast naist süüdistatakse teiste inimeste mõrvale kihutamise katses.

Politsei sai eelmise aasta novembris teada võimalikust mõrvale kihutamise juhtumist ja sama kuu lõpus peeti kahtlustatavana kinni ning võeti kohtu loal vahi alla 57-aastane naine.  

Süüdistus on talle esitatud karistusseadustiku § 22ˡ lg 1, 2 ja § 114 p 1, 3, 5 järgi käsitletavate  kuritegude toimepanemises, mis tähendab, et naine kihutas kolmandaid isikuid tapma kahte talle tuttavat inimest omakasu motiivil. Süüdimõistmisel näeb seadus sellise teo eest karistusena ette kaheksa- kuni kahekümneaastase või eluaegse vangistuse.

Eeluurimist viis läbi Lääne prefektuuri organiseeritud ja raskete kuritegude talitus ning juhtis Lääne ringkonnaprokuratuur.

Lääne prefektuuri organiseeritud ja raskete kuritegude talituse juht Margus Sass peab seda üheks oluliseks töövõiduks, sest õnnestus päästa inimelud. «Kui saame teada planeeritavast kuriteost, siis võtame kasutusele oma töö erinevad meetodid ning teeme kõik endast oleneva, et kuritegusid ära hoida ning nende kavandaja vastutusele võtta,» ütles Sass.

Eriasjade prokurör Küllike Kase sõnul on tegemist praegustes oludes väga tavatu kuriteoga, mis meenutab pigem 1990. aastaid. «Seadusandja on ette näinud kuriteole kihutamise katse eest karistamise just eriti raskete, sealhulgas eelkõige inimeste elu ohustavate kuritegude puhul ja õiguskaitseasutused suhtuvad sellistesse tegudesse täie tõsidusega, et tagada meie ühiskonna turvalisus,» lisas prokurör.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles