Ligi 160 inimest saab Eesti kodakondsuse

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ettevalmistused kodakondsustunnistuste kätteandmiseks
Ettevalmistused kodakondsustunnistuste kätteandmiseks Foto: Peeter Langovits

Valitsus kiitis neljapäevasel istungil heaks Eesti kodakondsuse andmise kokku ligi 160 inimesele, neist 140 ei ole ühegi teise riigi kodanikud.

Ka arutas valitsus kodakondsuse andmist 18 inimesele, kellel on teise riigi kodakondsus. Neist ühel on Nepali, kahel Ukraina ja 15 Venemaa kodakondsus. Eesti kodakondsuse saavad nad tingimusel, et nad vabastatakse senisest kodakondsusest.

Valitsus kiitis neljapäevasel istungil heaks ka ühe inimese Eesti kodakondsuse taastamise. Tegemist on inimesega, kes kaotas kodakondsuse alaealisena. Taotleja Eesti kodakondsus taastatakse tingimusel, et ta vabastatakse senisest kodakondsusest. Pressiesindaja sõnul on tema avaldus Venemaa kodakondsusest vabastamiseks menetlusse võetud.

Ka tegi siseministeerium ettepaneku mitte anda kodakondsust taotlejale, keda on kolmel korral karistatud tahtlikult toimepandud kuritegude eest. Lisaks on ta aastatel 2004-2009 toime pannud 19 väärtegu. Tema karistatus kuritegude eest ei ole kustunud. Valitsus nõustus ministeeriumiga.

Kodakondsuse seaduse kohaselt ei anta Eesti kodakondsust isikule, kes ei järgi Eesti põhiseaduslikku korda või ei täida Eesti seadusi. Samuti ei anta kodakondsust inimesele, kes on toime pannud kuriteo, mille eest talle on mõistetud vabadusekaotus kestusega üle ühe aasta ja kelle karistatus ei ole kustunud või keda on kriminaalkorras korduvalt karistatud tahtlike kuritegude eest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles