Kaheksale
Valmistamiseks: 1 tund ja 15 minutit
500–600 g (soovitavalt kodumaiseid)
hapukaid õunu
2 tl kaneeli
1 sl suhkrut
150 g toasooja võid
3,5 dl suhkrut
1 suurema sidruni riivitud koor
2 muna
2 dl piima
5 dl nisujahu
3 tl küpsetuspulbrit
Pehme õunakook
Koori ja puhasta õunad, lõika sektoriteks ning seejärel õhukesteks viiludeks. Sega tükid suhkru ja kaneeliga. Määri 26–28sentimeetrise läbimõõduga lahtikäiv koogivorm seest võiga ja raputa üle riivsaiaga või vooderda küpsetuspaberiga. Mikserda toasoe või suhkruga heledaks kohevaks vahuks, lisa mikserdamist jätkates ükshaaval munad. Sega omavahel jahu ja küpsetuspulber ning sõelu mass võivahu peale. Lisa ka piim ja riivitud sidrunikoor, sega läbi. Seejärel kalla 2/3 tainast vormi, laota peale õunaviilud ja lõpuks ülejäänud tainas. Küpseta 175kraadises ahjus 45–55 minutit. Proovi küpsust tikuga – kook on valmis, kui sellesse torgatud tikk jääb kuivaks, vastasel juhul küpseta veidi veel. Lase väheke jahtuda ja serveeri kas leigena koos külma vanillijäätisega või jahtunult kuuma kakao kõrvale. Kook säilib pehme ja mahlasena ning maitseb hästi ka järgmisel päeval.