Scoutsrännakul osales üle tuhande võistleja

Piret Lakson
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Scoutsrännakul osalenud mehed.
Scoutsrännakul osalenud mehed. Foto: mil.ee

Täna osales Pakri poolsaarel ligi 1200 inimest sõjalis-sportlikul võistlusel Scoutsrännak, mis oli pühendatud pataljoni taasloomise neljateistkümnendale aastapäevale ja kaitseväe veteranidele.

Scoutsrännaku vormi- ja relvakandjate arvestuses võitis lennubaasi toetusgrupi ülem major Steven Linkov, kes läbis 30 kilomeetrise distantsi ajaga 2 tundi ja 48 minutit.

«Täna olid rajal edukad need, kes suutsid oma energiavarusid suurepäraselt kontrollida, sest rada oli porist pehme ning pakkus suurt koormust,» ütles võistlusel seitsmendat korda osalenud major Linkov.

Teist ja kolmandat kohta jäid jagama kaitseväelane vanemveebel Tarvo Tamme ja kaitseliitlane Indrek Roos ajaga 2 tundi ja 50 minutit. Mitte vormikandjatest osutus parimaks Margus Grahv ajaga 2 tundi ja 45 minutit.

Distantsi kuni nelja ja poole tunniga läbinuid autasustati rännakumedaliga ning esimesed sada lõpetajat said Scoutspataljoni T-särgid.

Võistluse peakorraldaja, Scoutspataljoni staabi- ja tagalakompanii ülem kapten Andres Blanki sõnul läks tänavune Scoutsrännak korda.

Ta lisas, et rännak oli pühendatud lisaks pataljoni taasloomise aastapäevale ka meie kaitseväe veteranidele, keda meeles peetakse ning kelle toetuseks said võistlejad soetada endale sinilille märgi.

Scoutsrännakule olid oma võimeid lisaks kaitseväelastele tulnud proovile panema veel võistlejad kaitseliidust, politsei- ja piirivalveametist, päästeametist, teistest organisatsioonidest, aga ka tsiviilisikud.

Scoutsrännakul osalejad pidid läbima ligi 30 kilomeetri pikkuse marsruudi kandes 15 kilogrammi kaaluvat varustust. Kaitseväelastel kuulub varustuse hulka teenistusrelv ja kümne kilo raskune seljakott, samuti peavad kaitseväelased läbima rännaku välivormis. Teised osalejad kannavad juhendi kohaselt 15 kilogrammi raskust seljakotti.

Scoutspataljon on 1. jalaväebrigaadi koosseisus olev professionaalse väljaõppega iseseisvaks lahingutegevuseks võimeline kiirreageerimissuutlikkusega manööverüksus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles