Tänavu on tulekahjudes hukkunud juba 17 inimest

Andres Einmann
, ajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Tiit Reinberg

Päästeameti analüüsi järgi on tänavu tulekahjudes hukkunud 17 inimest, seahulgas sai viie inimese surma põhjustanud tulekahju alguse lahtise tule kasutamisest.

Päästeameti arendusosakonna analüütiku Helina Uku sõnul oli neljal korral  lahtise tule allikas küünal ning ühel korral süttisid pliidi alla tuld teinud inimese seljas riided.

Neli inimest hukkus hooletu suitsetamise tagajärjel, kellest kolm suitsetasid voodis, üks inimene suitsetas aga korteris, mis oli ühtlaselt kaetud riidekaltsu ja muu kergesti süttiva prügiga.

«Kuigi enamasti hukkuvad inimesed hoonetulekahjudes, siis käesoleval kevadel on üks eakas inimene hukkunud ka põllul kulupõletamise tagajärjel. 2014. aastal ei hukkunud kulupõletamise tõttu ühtegi inimest, küll oli aga üks selline sündmus 2013. aastal,» märkis Uku.

Kuus inimest hukkus hoones, kus puudus suitsuandur ja üks inimene hoones, kus suitsuandur küll oli majapidamises, aga laua peal ja ilma toiteallikata. Kahel sündmuspaigal, kus hukkus kokku neli inimest, oli nõuetekohaselt paigaldatud suitsuandur, mis hakkas ka tööle, kuid elusid päästa ei suutnud. Neist ühel korral jäi suitsuanduriga toa ja tulekolde asukoha vahele mitu eluruumi, mistõttu andur ei rakendunud õigeaegselt. Teisel korral oli tegemist üksi elava liikumispuudega pensionäriga.

Ilma elektrita eluruumis hukkus seitse inimest ehk 41 protsenti hukkunutest.

Enam kui pooled hukkunutest ehk üheksa olid vanemad kui 60-aastased. Hukkunute hulgas oli ka kaks alla seitsmeaastast last, kes hukkusid ühes tulekahjus koos emaga. Viiel hukkunud inimesel oli teadaolevalt liikumispuue. Alkoholijoobes oli esialgsetel andmetel kaheksa ehk 47 protsenti hukkunutest.

2015. aasta esimese kolme kuuga on 14 tulekahjus hukkunud juba 17 inimest. Oli kaks mitme hukkunuga tulekahju - üks kolme ja üks kahe hukkunuga. Eelmise aasta samal perioodil kaotas 15 tulekahjus oma elu 20 inimest ning mitme hukkunuga tulekahjusid oli neli.

Märtsi lõpu seisuga on veeõnnetustes uppunud neli inimest. 2014. aastal oli samal perioodil kolm uppunut enam ehk kokku seitse. Kui eelmisel aastal oli selleks ajaks neli inimest oma elu kaotanud kalastamise käigus, siis käesoleval aastal kalastamisega seotud uppumisjuhtumeid pole olnud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles