Roolijoodikute põhjustatud avariide arv on veidi vähenenud

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Roolijoodik põhjustas Paide vallas avarii.
Roolijoodik põhjustas Paide vallas avarii. Foto: Kaspar Pokk

Kuigi liiklusõnnetuste arv ning neis hukkunud ja viga saanud inimeste hulk on tänavu üldjoontes samal tasemel, mis mullu, siis purjus juhtide põhjustatud avariide arv on vähenenud.

Kui mullu juhtus jaanuarist märtsini 249 rasket liiklusõnnetust, milles said viga 299 ning hukkusid 19 inimest, siis tänavu kolme kuuga oli raskeid õnnetusi 255, neis said viga 320 ja hukkusid 18 inimest. Joobes juhtide süül juhtus mullu aasta kolme esimese kuuga 27 õnnetust, tänavu aga kuue võrra vähem. Mullu oli neis avariides hukkunuid neli, tänavu kolm, vigastatuid aga mullu 43, tänavu 24.

Põhja prefektuuri liiklusjärelevalvekeskuse juhi Elari Kasemetsa sõnul kasvas märtsi võrdluses eelmise aastaga inimkannatanutega liiklusõnnetuste hulk Tallinnas ja Harjumaal. Kasvas ka vigastada saanud inimeste arv. Umbes kolmandik nendest liiklusõnnetustest on olnud sõidukite kokkupõrked jalakäijatega. Joobes juhtide osalusel toimunud liiklusõnnetuste arv jäi möödunud aastaga võrreldes samaks.

«Mõnevõrra on vähenenud tabatud joobes juhtide hulk, kuid murelikuks teeb see, et narkojoobes juhtide osakaal liikluses on suur ja näitab kasvutrendi. Praktiliselt iga viies tabatud joobes juht oli just narkojoobe tunnustega,» ütles Kasemets BNS-ile.  

Kogu eesti vaates on liiklusõnnetuste numbrid märtsis natukene paremuse suunas liikunud. Vähenenud on inimkannatanutega liiklusõnnetuste arv ja nendes õnnetustes vigastada saanute arv. «Kuigi ka joobes juhi süül toimunud liiklusõnnetuste arv ja neis õnnetustes viga saanute arv Eestis vähenes, hukkus märtsikuus Pärnumaal kaks inimest just joobes juhi süül,» tõi Kasemets esile.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles