Jõhvi gümnaasium piirab koolis lastevanemate vaba liikumist

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Karistamine ei pruugi anda tulemust.
Karistamine ei pruugi anda tulemust. Foto: SCANPIX

Pärast seda, kui läinud teisipäeval üks lapsevanem Jõhvi gümnaasiumis 1. klassi last füüsiliselt ründas, otsustas kooli juhtkond, et ei luba lastevanematel enam koolis vabalt liikuda, kaitsmaks lapsi võõraste vanemate vägivalla eest, kirjutab ajaleht Põhjarannik.

Teisipäeval kirjutas Jõhvi gümnaasiumi direktor Liina Mihkelson lastevanematele suunatud siseveebis, et nüüdsest pole vanematel enam õigust mööda koolimaja omapäi liikuda, vaid selleks tuleb pöörduda valvuri poole, kes kutsub vajaliku õpetaja või suunab lapsevanema kantseleisse. Sellise otsuse põhjustas koolis samal päeval aset leidnud juhtum, kus üks ema, kes oletas, et teine laps on tema järglasele liiga teinud, tungis tunni ajal 1. klassi õpperuumi, haaras esimeses pingis istunud poisil kõrvast ning hakkas teda sakutama, ise samal ajal kogu klassi ja õpetaja ees ropult sõimeldes.

Põhjaranniku sõnul on tegemist kolmanda samalaadse juhtumiga. «Kaks eelmist olid sellised, kus ühele lapsele jälle füüsiliselt haiget tehti, teine aga sõimati läbi,» rääkis direktor Liina Mihkelson Põhjarannikule ning lisas, et viimase intsidendi puhul ei olnud rünnaku alla sattunud poiss üldse kuidagi seotud juhtumiga, milles lapsevanem teda süüdistas. Mihkelsoni sõnul on kooliga seotud 1200 lapsevanemat.

Jõhvi vene gümnaasiumis on aga juba ammu olnud selline kord, nagu nüüd Jõhvi gümnaasiumis kehtestati. «Meil on sissepääsu juures valvelaud ning keegi ei saagi kontrollimatult kooli siseneda. Valvur küsib igalt sisenejalt, kelle juurde tuldi ja kas eelnevalt on kohtumine kokku lepitud. Kui ei ole, siis aitab ta vajaliku inimese leida,» ütles vene gümnaasiumi direktor Irina Šulgina Põhjarannikule.

Jõhvi gümnaasium on ründejuhtumid politseile uurida andnud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles