Ilves Helsingin Sanomate artiklist: ma olen sõnatu

Piret Lakson
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
President Toomas Hendrik Ilves.
President Toomas Hendrik Ilves. Foto: SCANPIX

President Toomas Hendrik Ilves kirjutas Twitteris Helsingin Sanomates ilmunud artiklit eestlaste hüüdnimede kohta kommenteerides, et on sõnatu.

Ilves kirjutas täna Twitteris: «I am speechless» ehk «ma olen sõnatu». Presidendi säutsu on kommenteerinud mitmed inimesed, kes peavad Helsingin Sanomati artiklit tobedaks ja piinlikuks.

Foto: twitter

Soome väljaandes Helsingin Sanomat ilmus artikkel hüüdnimedest, mida soomlased eestlaste kohta kasutavad. Väljaanne küsis lugejatelt, mida nemad eestlastele hüüdnimeks pakuksid. Erinevaid variante laekus sadu, millest 30 ka avaldati. Hetkel on kõige rohkem hääli saanud hüüdnimi eestit, millele järgneb kalevipojat ehk kalevipojad.

Eestlaste kohta kasutatakse ka hüüdnimesid bemmit (juures on märge, et eestlased soetavat endale kohe BMW, kui selleks raha on), eteläespoolaiset ehk lõunaespoolased ning kalevit ehk kalevid. Samuti nimetatakse eestlasi metsavendadeks, veerandvenelasteks, kartuliteks, jänesteks, kroonideks ja kuraditeks.

Vaata täispikka nimekirja siit.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles