Valmo Kriisaga täienenud Eesti üritab kiireid lätlasi ohjeldada

Peep Pahv
, sporditoimetuse juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Valmo Kriisa viskel.
Valmo Kriisa viskel. Foto: Artur Sadovski

Portugali vastu külmavereliselt tegutsenud Eesti korvpallikoondise mängujuht Tanel Sokk usub, et täna ei lange tema õlule nii suur koormus.



Soku lootus tugineb asjaolule, et ametivend Valmo Kriisa on taas mänguvalmis. Esmaspäeval treeningul õnnetult pöidla liigest vigastanud ning Portugaliga kohtumisest kõrvale jäänud Kriisa võttis palli esimest korda kätte neljapäeval. Eile tegi ta mõlemad treeningud juba täies mahus kaasa.


«Visates ja põrgatades on käsi valus, kuid kinnitan treeneritele, et saan ja suudan korralikult mängida,» sõnas Kriisa. «Selline vigastus ei parane nii kiiresti, kuid see pole esimene kord. Tean juba, kuidas oma liigutusi selle järgi kohendada.» Eilsel treeningul ei paistnud igatahes miski Kriisa viskeid segamast ning kolmesed sopsasid üksteise järel läbi korvirõnga.


Riis jääb välja


Eesti koondise peatreeneri Üllar Kerde sõnul jääb seekord valikust välja Marko Riis. «Lätil on palju kiireid mängijaid, Kriisale peaks nende vastu tegutsemine sobima,» arvas Kerde.  


Põhimängujuhiks kerkinud Sokul oleks Kriisa naasmise üle hea meel. Samas kinnitas ta, et kolmapäevane hea esitus ei tekita temas vähimaidki lisapingeid. «Pigem tõstis see mäng enesekindlust. Esimese kohtumise võitmine võttis kõigil teatud pinged maha,» kinnitas ta.


Eesti koondistel on Läti mängust selge ettekujutus. Soku sõnul on seni palju räägitud NBAs säravast keskmängijast Andris Biedrinsist, ent vähemalt sama tähelepanelikult tuleb jälgida lõunanaabrite koondise tagamehi.


Kiired lätlased


«Ajaloost on ju teada, et Läti korvpall tiirleb peamiselt ümber tagamängijate,» meenutas Sokk. «Ka praeguses koosseisus tuleb neisse väga tõsiselt suhtuda. Kui lasta neil liiga vabalt tegutseda, on kõik võimelised viskama 30 punkti.»


Sokk möönis, et kõik kolm alagrupivastast on Eesti jaoks suhteliselt ebamugavad. «Kõik on kehaliselt väga tugevad,» tõdes ta.


«Portugal oli neist isegi kõige sobilikum, nad mängisid rahulikku ja taktikalist korvpalli. Lätlased hakkavad kindlasti rohkem jooksma ja viskama. Nende vastu on tähtis külma pead säilitada ning vältida nende tempoga kaasa minemist.»


Samas uskus Sokk, et ka Eestil on oma relvad. «Meil pole näiteks sellist meest, kelle vastu oleks Biedrinsil mugav mängida. Meie korvialused mehed kipuvad korvi alt eemale,» arutles ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles