Raske avarii põhjustanud roolijoodik sai karistada

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tartu maakohus karistas lapse surmanud kasuisa.
Tartu maakohus karistas lapse surmanud kasuisa. Foto: SCANPIX

Tartu maakohus karistas möödunud nädalal tingimisi vangistusega meest, kes istus mullu kevadel purjuspäi autorooli ja põhjustas kaasreisijale raskeid vigastusi toonud liiklusõnnetuse.

Raske õnnetus juhtus mullu 2. aprillil Tartumaal Ülenurme vallas Kastani tee esimesel kilomeetril, kus alkoholijoobes 46-aastane Sergei ei tulnud oma auto juhtimisega toime, sõitis teelt välja kraavi ja sealt edasi vastu puid. Liiklusõnnetuse tagajärjel sai sõiduautos kaasreisijana viibinud 56-aastane mees raskeid kehavigastusi.

Tartu maakohus tunnistas möödunud nädalal Sergei kokkuleppemenetluses süüdi liiklusnõuete rikkumisega ettevaatamatusest inimesele raske tervisekahjustuse põhjustamises ning mõistis talle üheaastase tingimisi vangistuse üheaastase katseajaga. Ühtlasi peab mees katseaja jooksul alluma kriminaalhoolduse kontrollnõuetele.

Lisakaristusena võttis kohus Sergeilt mootorsõiduki juhtimisõiguse üheks aastaks. Menetluskulude katteks tuleb süüdistataval tasuda kokku 700 eurot.

Kriminaalasja kohtueelset menetlust viis läbi Lõuna prefektuur.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles