Ministeerium pikendas konkurssi uue võrdõigusvoliniku leidmiseks

Helen Mihelson
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Praegu ametis oleva voliniku Mari-Liis Sepperi ametiaeg lõpeb tänavu oktoobris
Praegu ametis oleva voliniku Mari-Liis Sepperi ametiaeg lõpeb tänavu oktoobris Foto: Liis Treimann

Sotsiaalministeerium otsustas poliitilisest olukorrast tingitult ja võimalikult laia valiku tagamiseks pikendada konkurssi uue soolise võrdõiguslikkuse ja võrdse kohtlemise voliniku leidmiseks.

Kui algselt oodati kandideerimiseks avaldusi 5. aprillini, siis nüüdseks on tähtaega pikendatud selle kuu lõpuni, 30. aprillini. Sotsiaalministeeriumi meediasuhete nõunik Armo Vask ütles Postimehele, et tähtaja pikendamise taga ei ole see see, et ühtegi avaldust ei oleks tulnud, vaid vastupidi, ministeerium on tänaseks üksjagu avaldusi saanud.

Kui palju täpselt, ei saanud Vask aga öelda, tuues põhjuseks selle, et avaldused tuleb kõigepealt üle vaadata ning selgitada välja, kas kõik kandideerimiseks vajalikud kriteeriumid on täidetud.

Konkurssi tähtaeg lükati tema sõnul edasi kahel põhjusel. Esimese põhjusena tõi Vask välja selle, et praeguseks ei ole veel teada, kes asub valdkonna eest vastutavale ministrikohale. Seeõttu tuleb olla kindel, et minister oleks olemas, kuna seaduse järgi on just tema see, kes uue voliniku ametisse nimetab. «Ja teiseks, et oleks võimalikult paljude vahel valikut teha,» lisas Vask.

Sotsiaalministeerium kuulutas uue soolise võrdõiguslikkuse ja võrdse kohtlemise voliniku kohale konkursi välja kuu aega tagasi. Toona ütles sotsiaalkaitseminister Helmen Kütt, et ametikoht on väga oluline, kuna selle ametikoha täitja aitab aktiivselt seda valdkonda Eestis kujundada.

Praegu ametis oleva voliniku Mari-Liis Sepperi ametiaeg lõpeb tänavu oktoobris. Võrdse kohtlemise seaduse kohaselt viib konkursi voliniku ametikohale läbi valdkonna eest vastutav minister, kelleks on sotsiaalkaitseminister. Voliniku ametiaeg kestab viis aastat.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles