Eesti loovutab tagaotsitavaks kuulutatud pedofiili Rootsile

Tiina Kaukvere
, Eesti uudiste päevatoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mattias Hansson
Mattias Hansson Foto: Rootsi politsei

Harju maakohus nõustus täna Rootsis tagaotsitavaks kuulutatud ja märtsi lõpus Tallinnas tabatud pedofiili Rootsile loovutamisega.

Kohus leidis, et laste vastu suunatud seksuaalkuritegudes süüdimõistetud ja karistuse kandmisest hoiduva Mattias Hanssoni (45) Rootsile loovutamine on õiguslikult lubatav, kirjutab ERRi uudisteportaal.

Politseinikud pidasid Hanssoni kinni 26. märtsi hommikul kella 8.30 ajal Tallinna kesklinnas tänu inimese vihjele, kes oli näinud meedias avaldatud pilti. Hansson ei osutanud kinnipidamisel vastupanu.

Mattias Hansson on süüdi mõistetud pedofiilias ning ta hoiab kõrvale karistusest. Samuti on meest varemalt süüdistatud relvaseaduse rikkumise eest.

Väljaanne Helsingborgs Dagblad kirjutas 2013. aasta mais, et 2013. aasta aprillis otsis politsei läbi mehe kodu ja arvuti, kust leiti lapspornot.  Mees vahistati ja teda süüdistati laste seksuaalses ärakasutamises. Ta tutvus oma ohvritega internetis, kus suhtles nii poiste kui ka tüdrukutega.

Kriminellt.com kirjutas mullu augustis, et ilmselt oli mehel palju rohkem ohvreid, kui politseile teada on. Üks tema ohvritest sooritas enesetapu, kuna ta oli saatnud mehele seksuaalseid pilte, mida viimane ähvardas levitada.

Mees oli ka varem süüdi mõistetud seksuaalkuriteos, sealhulgas kahel korral alaealise seksuaalses kuritarvitamises.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles