Rahvaliidu aseesimehed kritiseerisid erakonna juhtimist

Raul Sulbi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Katri Karing

Rahvaliidu viis aseesimeest saatsid täna erakonnakaaslastele kirja, milles kritiseerisid ühtegi nime nimetamata erakonna juhtimist, kuid kirja võib pidada kriitikaks erakonnajuhi Juhan Aare aadressil.

Kirjale alla kirjutanud Rahvaliidu aseesimehed Riina Kull, Ester Tuiksoo, Mai Treial, Andrus Blok ja Viljar Jaamu tunnevad kirjas muret erakonda kooshoidva usalduse kadumise pärast ning leiavad, et üksikisiku huvid on seatud erakonna huvidest kõrgemale.

 

Postimees.ee toob kirja ära tervikuna.

Rahvaliidu tunnuslause on «Kodust algab Eestimaa». Seda imelist lauset peaksime kordama igal hommikul kui mantrat. Oleme ju ammu mõistnud, et Eesti riik algab Eesti kodust. Kodutundega seostub ka kodumaatunne ehk meie südametunnistuse järgi elatud argipäev. Inimesel võib siin maailmas olla kõik, aga üks peab olema- see on kodu. Kodu, kus murtakse muresid ja tuntakse rõõmu. Koduseinte kaitsele peaksime saama loota alati ja igas olukorras. Kuid siinkohal on paslik rõhutada, et ka pesu pestakse kodus ära. Iga kord ei tasu moodsa aja hüvedest viimast võtta ega musta pesu pesumajja (loe: ilma kätte) anda.

Meid teeb murelikuks erakonda kooshoidva usalduse kadumine. See, mis algas esimehe valimisega 3. juulikuu päeval päikeselõõsas, muutus augustikuu rajus ja on kandunud  sügiskuusse – ikka on üksikisiku huvid seatud erakonna huvidest kõrgemale. Tõstatatud teemadest möödarääkimine, vassimine ja «lõtv rahakasutus» näitab hoolimatut suhtumist nii Rahvaliidu põhiväärtustesse kui ka erakonnakaaslastesse. Kahetsusväärne olukord, kus üksikisiku kasu on seatud erakonna huvidest ettepoole, on kahjustanud kogu erakonna mainet. Sellepärast peame meie, allakirjutanud, möödapääsmatuks väga tõsiselt analüüsida tekkinud olukorda. Oma edasistest otsustest lubame informeerida liikmeskonda.

Head mõttekaaslased! Erakonna hea käekäik peaks olema meie kõigi südameasi, teades Eesti sisepoliitilisi arenguid, peame tähtsaks selgeid, põhimõttekindlaid ja ausaid otsuseid.  Soovime kõigile tarkust ja julgust seista selle eest, mille nimel me sellesse erakonda oleme tulnud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles