TV3 video: Midrimaa lasteaias hoitakse mudilaste toidu pealt kokku

Piret Lakson
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Midrimaa lasteaed.
Midrimaa lasteaed. Foto: TV3

Sauel Midrimaa lasteaias antakse lastele liiga lahjat toitu ja liiga väikseid portsjone - sellise tulemuseni jõudis terviseameti kontroll. Alguse sai see aga hoopis ühe vanema tähelepanekust, et tema laps ei saa lasteaias kõhtu täis.

«Kui mu laps lasteaiast õhtul koju tuli, siis tundus, et ta ei jõudnud üldse ära oodata, millal õhtusöök valmis saab,» rääkis Jaanika Käärst TV3 «Seitsmestele uudistele».

Eelmisel aastal seda muret tema sõnul veel ei olnud. Kui ta hakkas asja lasteaia kaudu uurima, siis selgus midagi täiesti üllatavat.

«Tuli välja, et see probleem võib eksisteerida sel põhjusel, et toiduportsjonid ei ole enam nii suured, kui nad olid eelmisel aastal ehk kui toitlustas Saue linnavalitsus,» nentis Käärst.

Käesoleva aasta 1. jaanuarist alustas toitlustamist ühes Eesti suurimas lasteaias, kus käib ligi 400 last, ettevõte Dussmann OÜ.

Selleks oli Saue abilinnapea Jüri Tümanoki sõnul mitu põhjust. «Me saame oluliselt vabastada lasteaia personali põhitegevuse jaoks ning ka linnavalitsus ise saab päris suurest koormusest lahti,» ütles Tümanok, kes tunnistas, et osalt on see otsus tehtud ka majandusliku kasu eesmärgil.

Käärst pöördus terviseameti poole ning sai kinnitust, et rühmadesse saadetud portsjonid ei ole piisavad ning see tähendab, et Dussmann OÜ rikkus toitlustamises ette nähtud reegleid. Firma ei soostunud täna kommentaare jagama.

Tümanoki sõnul saadeti Dussmann OÜ-le päring. Paluti kommentaari, kuidas selline asi juhtuda sai ja kuidas probleemi lahendada kavatsetakse. «Nii palju on ette võetud, et oleme veendunud, et Dussmanni esindajad on kohapeal ja vaadatakse, et praegu käiks see toitlustamine ikka vastavalt sellele, nagu meil leping on,» ütles Tümanok.

Vaata lähemalt videost!

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles