Küsitlus: sõda Gruusiaga tõstis Medvedevi usaldusreitingut

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Venemaa president Dmitri Medvedev.
Venemaa president Dmitri Medvedev. Foto: AP / Scanpix

Vene presidendi Dmitri Medvedevi usaldusreiting kasvas augustikuu vältel üle kümne protsendipunkti, selgus reedel avaldatud arvamusküsitluse tulemustest.

Augusti lõpul kinnitas 57 protsenti küsitletuist, et usaldab Vene riigipead, kuu algul, enne Venemaa sissetungi Gruusiasse arvas samamoodi vaid 45 protsenti, kinnitas gallupikorraldaja fond Avalik Arvamus (FOM), vahendas Interfax.



Viie protsendipunkti võrra - 28 protsendilt 23ni - langes nende venemaalaste hulk, kes usaldavad Medvedevit vaid osalt ning 14 protsendilt üheksani nende hulk, kes riigipead ei usalda.



FOM korraldab iganädalasi avaliku arvamuse küsitlusi Venemaa 63 subjekti 200 asustatud punktis ning neis osaleb 3000 inimest.



Vanuserühmades 18-35 eluaastat ning üle 55 eluaasta usaldab Medvedevit 57-63 protsenti vastanuist, 36-54-aastaste seas 52 protsenti. Naistest toetab presidenti 60 protsenti, meestest 53.



Vastanute haridustase suhtumist riigipeasse märkimisväärselt ei mõjuta, osutab FOM.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles