Gruusiasse saadetud Eesti abi jõudis sihile

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Esimene Eesti humanitaarabi saadetis läks Gruusiasse teele juba 11. augustil.
Esimene Eesti humanitaarabi saadetis läks Gruusiasse teele juba 11. augustil. Foto: Liis Treimann

Välisministeeriumi teatel on ka Eesti teine humanitaarabisaadetis jõudnud Gruusia abivajajateni.

Seda on antud 17 põgenikekeskusesse ning rohkem kui 2500 puudust kannatavale inimesenle. Eesti saatkonna peamine partner abi jagamisel on Gruusia õpetajate ja haridustöötajate ametiühing.

24. augusti varahommikul Gruusiasse jõudnud 10,5 tonni kaupa laadisid Eesti vabatahtlikud erilennukilt veoautodele, mis viisid humanitaarlasti hoiule Tbilisi kesklinna 51. kooli.

Eesti saadiku Toomas Lukki sõnul peeti abisaadetise jagamisel enim silmas kannatanud peresid ning lapsi.

«Keskendusime eelkõige abivajajatele, kellel kodukohta tagasipöördumine on kahjuks lähiajal arvatavasti võimatu,» lausus Lukk.

Saadik lisas, et Lõuna-Osseetias ning Ülem-Abhaasias paiknenud Gruusia küladest kiiruga põgenenud perekonnad kaotasid kogu oma vara ning seetõttu pöörati abi jagamisel põhitähelepanu just neile inimestele.

Eesti abi põhiosa moodustasid tekid-padjad, mähkmed, laste riided ja mänguasjad, toiduained ning meditsiinitehnika, mis leidis kasutust erinevates haiglates üle kogu riigi.

Mähkmed, Humana Eesti saadetud lasteriided ning kodanikualgatuse korras kogutud mänguasjad ja joonistustarbed leiavad kasutust lastelaagrites ning lapseootel emadele mõeldud rehabilitatsioonikeskuses, kus põgenikega tegelevad õpetajad-psühholoogid.

Jätkuvalt on põgenikel suur puudus vooditest-madratsitest, tekkidest, patjadest ja hügieenitarvetest.

Praeguse seisuga on Gruusias sõja tõttu kodu ja varata jäänud üle 66 000 inimese. Neist 45 100 on leidnud ajutise peavarju Tbilisi koolides ja lasteaedades.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles