Paavst vabandas vaimulike seksuaalkuritegude pärast

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Paavst Benedictus XVI visiit Suurbritanniasse.
Paavst Benedictus XVI visiit Suurbritanniasse. Foto: SCANPIX

Paavst Benedictus XVI kohtus Suurbritannias viie inimesega, kes olid langenud vaimuliku-poolse seksuaalse vägivalla ohvriks.

Katoliku kiriku juht avaldas sügavat kahetsust ja kaastunnet, kuid samal ajal protesteerisid tuhanded inimesed Londoni tänavatel kiriku vastu, vahendab CNN.

Pärastlõunase palvuse ajaks kogunesid Hyde Parki lähedale lisaks palvuse kuulajatele ka tuhanded ateistid, vaimulike ohvrid ja homode õiguste eest võitlejad. Ühe protestiplakati kohaselt olevat paavst maailma suurima seksijõugu juht. Üks teine plakat esitas aga küsimuse, kas paavstile meeldib jeesuslaps.

Protestid algasid tunde pärast paavsti ahistamisteemalist sõnavõttu missal Westministeri katedraalis.

«Ma mõtlen üüratutele kannatustele, mida laste ahistamine, eriti kirikusiseselt ja vaimulike poolt, põhjustas. Üle kõige väljendan oma sügavat kaastunnet nende sõnuseletamatute kuritegude süütutele ohvritele ning loodan, et Kristuse armu jõud, ohver ja lepitus toob sügava paranemise ja rahu nende ellu,» sõnas paavst.

«Samuti tunnistan koos teiega häbi ja alandust, mida me kõik oleme kannatanud nende pattude pärast,» lisas ta. «Väljendan oma tänutunnet püüdlustele seda probleemi vastutustundlikult käsitleda ja palun teil kõigil näidata üles oma muret ohvrite ning solidaarsust preestrite osas.»

Paavsti sõnad aga ei peatanud kriitikatulva. Paljude meelest oleks paavstil aeg lõpetada vabandamine ning hakata astuma reaalseid samme probleemi lahendamiseks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles