Ilves andis andmeid lekitanud Alice Järvetile armu

Andres Einmann
, ajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Alice Järvet
Alice Järvet Foto: Liis Treimann / Postimees

President Toomas Hendrik Ilves andis armu politsei infosüsteemist andmete lekitamises süüdi mõistetud endisele politseiuurijale Alice Järvetile ja vabastas ta ligi 10 000 euro suuruse rahalise karistuse tasumisest.

Ilves allkirjastas selle nädala alguses otsuse, millega vabastas Alice Järveti 9398,40 euro suuruse rahalise karistuse tasumisest.

Samas jääb kehtima Järvetile kohtu määratud keeld töötada kolme aasta jooksul politseiametnikuna.

Süüdistuse järgi edastas Alice Järvet 2009. aasta veebruaris kahel korral  politsei andmebaasist «Kairi» teise inimese tervist, eraelu või äritegevust puudutavat teavet. Samas ei kuulunud selle teabe avaldamine tema töökohustuste hulka.

Järvet ise on andmete lekitamist eitanud, kinnitades, et andmed, mida ta «Kairi» andmebaasist edastas, olid tööalased. Järvet saatis andmebaasidest pärit info e-kirjaga oma toonasele elukaaslasele, sel ajal Tallinna laste turvakeskuse juhina töötanud Erki Korpile. Järveti kinnitusel olid e-kirjad puhtalt tööalased, kuna Tallinna laste turvakeskusel oli Põhja prefektuuriga tänavalaste turvalisust puudutav koostööleping.

Harju maakohus mõistis Alice Järveti 19. märtsil 2013 süüdi talle ametitegevuses teatavaks saanud teise isiku tervist ja eraelu puudutavat teabe avaldamises ehk kutse- ja ametitegevuses teatavaks saanud saladuse hoidmise kohustuse rikkumises ja mõistis talle karistuseks rahalise karistuse 240 päevamäära ehk 9398,40 euro ulatuses.

Lisakaristusena võttis kohus Alice Järvetilt kolmeks aastaks õiguse töötada politseiametnikuna.

Tallinna ringkonnakohus ja riigikohus jätsid Järvetile mõistetud karistuse muutmata.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles